Om DMLF

Fra hf/dmlf
Revisjon per 13. apr. 2011 kl. 09:04 av Ekevik@uio.no (diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk
Side fra ordbok
DMLF-gruppa ved HF-IT kan bidra med rådgivning, praktisk tilrettelegging og skreddersydde løsninger mht registrering av data, databehandling og analyse/statistikk.

Målet er at forskningsprosjekter skal ha et system og en plan for inntasting og bearbeidelse av data som gjør det mulig å gjennomføre analyse, statistikk og rapportering på en enkel måte, samtidig som forskningsmaterialets integritet ivaretas. I noen tilfeller vil det være aktuelt å produsere publikasjonsløsninger for materialet.

Gruppa vil legge vekt på bruk av databaser for lagring av mindre og større materiale fordi databaser kan brukes mot web, mot hver enkelt forsker, og mot eksterne forskningsmiljøer. Videre har databaser den fleksibilitet som trengs for å lage spørremotorer, avanserte rapporter og statistikk.
DMLF-gruppa vil kunne bistå med import-rutiner og opplegg for konvertering av eksisterende materiale inn i databaser der hvor det er aktuelt. Når et materiale ligger i en database har vi alle muligheter til å presentere data i den form det måtte være bruk for.