Forskjell mellom versjoner av «Fra sildefisket»

Fra hf/ifikk/kun1000
Hopp til: navigasjon, søk
m (Referanser)
m
Linje 5: Linje 5:
  
 
== Teknikk ==
 
== Teknikk ==
'' ''I dette verket har Olav Strømme tatt i bruk "Pulverteknikk". Pulverteknikk går ut på å bygge bildeflaten med et fuktig materiale, som gips eller sement. For å så drøsse maling i pulverform over den våte flaten. Strømme har i hovedsak brukt plastonit i sine verk, men i dette verket har han brukt huntonittplate. Strømme har deretter risset kantlinjene på elementene i maleriet for å gi et røft uttrykk. Teknikken kommer tydelig frem i bakgrunnen der himmelen og fjellene er presentert. Det fremkommer også en glitrende effekt fra denne teknikken.
+
'' ''I dette verket har Olav Strømme tatt i bruk "Pulverteknikk". Pulverteknikk går ut på å bygge bildeflaten med et fuktig materiale, som gips eller sement. For å så drysse maling i pulverform over den våte flaten. Strømme har i hovedsak brukt plastonit i sine verk, men i dette verket har han brukt huntonittplate. Strømme har deretter risset kantlinjene på elementene i maleriet for å gi et røft uttrykk. Teknikken kommer tydelig frem i bakgrunnen der himmelen og fjellene er presentert. Det fremkommer også en glitrende effekt fra denne teknikken.
  
 
== Tema og bakgrunnshistorikk ==
 
== Tema og bakgrunnshistorikk ==

Revisjonen fra 24. okt. 2016 kl. 17:02

Katalogopplysninger

Maleriet Fra sildefisket ble malt i 1938 av den norske kunstneren Olav Strømme. Det er et oljemaleri malt på plate og størrelsen er 51,5 x 69,8 cm. Maleriet er en del av kunstsamlingen til Universitetet i Oslo, og er per i dag å finne i Georg Morgenstiernes hus på Blindern.

Motivbeskrivelse og Formalanalyse

Teknikk

I dette verket har Olav Strømme tatt i bruk "Pulverteknikk". Pulverteknikk går ut på å bygge bildeflaten med et fuktig materiale, som gips eller sement. For å så drysse maling i pulverform over den våte flaten. Strømme har i hovedsak brukt plastonit i sine verk, men i dette verket har han brukt huntonittplate. Strømme har deretter risset kantlinjene på elementene i maleriet for å gi et røft uttrykk. Teknikken kommer tydelig frem i bakgrunnen der himmelen og fjellene er presentert. Det fremkommer også en glitrende effekt fra denne teknikken.

Tema og bakgrunnshistorikk

Referanser


Bibliografi

Hovdenakk, Per. Olav Strømme. Ålesund: Olav Strømmnes minnefond, 2009.


Eksterne Lenker