Forskjell mellom versjoner av «Adolph Tidemand»

Fra hf/ifikk/kun1000
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 1: Linje 1:
Tidemand er den første norske folkelivsmaler<ref>Dietrichson, Adolph Tidemand, hans Liv og hans Værker, 13</ref> og hans skildringer av den norske bondebefolkningens tradisjoner og levemåte har gitt ham en sentral posisjon i den norske nasjonalromantikken. Tidemand er akademisk utdannet fra København og Düsseldorf, og har latt seg inspirere av sine mange studiereiser i Tyskland, Italia og ikke minst i Norge. Hans verk Haugianerne, som ble første gang malt i Düsseldorf i 1948, karakteriseres som Tidemands kunstneriske gjennombrudd og hovedverk<ref>Askeland, Adolph Tidemand og hans tid, 193</ref>.  
+
Adolph Tidemand (1814-1876) er den første norske folkelivsmaler<ref>Dietrichson, Adolph Tidemand, hans Liv og hans Værker, 13</ref> og hans skildringer av den norske bondebefolkningens tradisjoner og levemåte har gitt ham en sentral posisjon i den norske nasjonalromantikken. Tidemand er akademisk utdannet fra København og Düsseldorf, og har latt seg inspirere av sine mange studiereiser i Tyskland, Italia og ikke minst i Norge. Hans verk Haugianerne, som ble første gang malt i Düsseldorf i 1948, karakteriseres som Tidemands kunstneriske gjennombrudd og hovedverk<ref>Askeland, Adolph Tidemand og hans tid, 193</ref>.  
  
 
<br>  
 
<br>  

Revisjonen fra 22. okt. 2013 kl. 14:31

Adolph Tidemand (1814-1876) er den første norske folkelivsmaler[1] og hans skildringer av den norske bondebefolkningens tradisjoner og levemåte har gitt ham en sentral posisjon i den norske nasjonalromantikken. Tidemand er akademisk utdannet fra København og Düsseldorf, og har latt seg inspirere av sine mange studiereiser i Tyskland, Italia og ikke minst i Norge. Hans verk Haugianerne, som ble første gang malt i Düsseldorf i 1948, karakteriseres som Tidemands kunstneriske gjennombrudd og hovedverk[2].


Les om Adolph Tidemands verk Haugianerne


Referanser

  1. Dietrichson, Adolph Tidemand, hans Liv og hans Værker, 13
  2. Askeland, Adolph Tidemand og hans tid, 193