Forskjell mellom versjoner av «Agnes Hiorth»

Fra hf/ifikk/kun1000
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 3: Linje 3:
 
[[Kategori:Kunstnere]]
 
[[Kategori:Kunstnere]]
 
== Biografi  ==
 
== Biografi  ==
Agnes Hiort er en norsk portrettmaler som ble født i Christiania den 5 mai. 1899. Agnes vokste opp i en velstående familie der hennes mor også drev med kunst.<ref>Lerberg, s.v. "Agnes Hiorth", ''Norsk biografisk leksikon'', online.</ref> Dette kan ha medvirket at Agnes ble inspirert av sin egen mor til å begynne å male selv. Hun studerte under malere som Harald Brun og Pola Gauguin. Selv om hun er mest kjent som portrettmaler malte hun andre former, for eksempel. landskapsmalerier og religiøse komposisjoner. Hun er spesielt kjent for sine portrettmalerier av kongefamilien, politikere og andre høytstående skikkelser i samfunnet.  Et av Hiorts portretter er av Kristine Bonnevie fra 1940. Hun ble 85 år og døde den 30. November i 1984 i Oslo.<ref>Lerberg, s.v. "Agnes Hiorth", ''Norsk biografisk leksikon'', online.</ref> Hiort skapte seg en stor karriere som kunstner og var en av 1900-tallets mest brukte portrettkunstnere i Norge.
+
Agnes Hiort er en norsk portrettmaler som ble født i Christiania den 5 mai. 1899. Agnes vokste opp i en velstående familie der hennes mor også drev med kunst.<ref>Lerberg, s.v. "Agnes Hiorth", ''Norsk biografisk leksikon'', online.</ref> Dette kan ha medvirket at Agnes Hiorth ble inspirert av sin egen mor til å begynne å male selv. Hiorth studerte under malere som Harald Brun og Pola Gauguin. Selv om hun er mest kjent som portrettmaler malte hun andre motivtyper, for eksempel landskapsmalerier og religiøse komposisjoner. Hun er spesielt kjent for sine portrettmalerier av kongefamilien, politikere og andre høytstående personer i samfunnet.  Et av Hiorths portretter er av Kristine Bonnevie fra 1940. Agnes Hiorth ble 85 år og døde den 30. November i 1984 i Oslo.<ref>Lerberg, s.v. "Agnes Hiorth", ''Norsk biografisk leksikon'', online.</ref> Hiort skapte seg en stor karriere som kunstner og var en av 1900-tallets mest brukte portrettkunstnere i Norge.
  
 
== Les om Agnes Hiorths verk ==
 
== Les om Agnes Hiorths verk ==

Revisjonen fra 23. okt. 2019 kl. 17:11

Biografi

Agnes Hiort er en norsk portrettmaler som ble født i Christiania den 5 mai. 1899. Agnes vokste opp i en velstående familie der hennes mor også drev med kunst.[1] Dette kan ha medvirket at Agnes Hiorth ble inspirert av sin egen mor til å begynne å male selv. Hiorth studerte under malere som Harald Brun og Pola Gauguin. Selv om hun er mest kjent som portrettmaler malte hun andre motivtyper, for eksempel landskapsmalerier og religiøse komposisjoner. Hun er spesielt kjent for sine portrettmalerier av kongefamilien, politikere og andre høytstående personer i samfunnet. Et av Hiorths portretter er av Kristine Bonnevie fra 1940. Agnes Hiorth ble 85 år og døde den 30. November i 1984 i Oslo.[2] Hiort skapte seg en stor karriere som kunstner og var en av 1900-tallets mest brukte portrettkunstnere i Norge.

Les om Agnes Hiorths verk

Litteratur

Lerberg, Ellen J. S.v. "Agnes Hiorth". Norsk biografiske leksikon. 2009, 13. februar. https://nbl.snl.no/Agnes_Hiorth. Lesedato: 10. oktober 2019.

Referanse

  1. Lerberg, s.v. "Agnes Hiorth", Norsk biografisk leksikon, online.
  2. Lerberg, s.v. "Agnes Hiorth", Norsk biografisk leksikon, online.