Forskjell mellom versjoner av «George Bush»

Fra hf/ifikk/kun1000
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 2: Linje 2:
  
 
== Motivbeskrivelse ==
 
== Motivbeskrivelse ==
Tekstkunstverket ''George Bush'', er laget av av Wenche Gulbransen. 2005-2006. Print og akryl på lerret. 102 x 204 cm.  
+
Tekstkunstverket ''George Bush'', er laget av av [[Wenche Gulbransen]]. 2005-2006. Print og akryl på lerret. 102 x 204 cm.  
 
[[Fil:Overflate.jpg|miniatyr|394x394px|Verkets overflate.]]
 
[[Fil:Overflate.jpg|miniatyr|394x394px|Verkets overflate.]]
 
[[Fil:Tekst i bildet.jpg|miniatyr|1750x452px|Lesbar tekst i verket]]
 
[[Fil:Tekst i bildet.jpg|miniatyr|1750x452px|Lesbar tekst i verket]]

Revisjonen fra 28. okt. 2019 kl. 16:43

Wenche Gulbransen, George Bush, fra Amerikasuiten, 2005-2006. Foto: UiO Kunstsamlingen.

Motivbeskrivelse

Tekstkunstverket George Bush, er laget av av Wenche Gulbransen. 2005-2006. Print og akryl på lerret. 102 x 204 cm.

Verkets overflate.
Lesbar tekst i verket

Formale virkemidler

Verket George Bush består av to kvadratiske lerretstrykk med tekst som i etterkant har blitt behandlet med akrylmaling med en laseringsteknikk, både fot å manipulere hvordan vi leser tekst, så vel som for å forsterke kunstnerskapets potensielle budskap og personlige tolkninger av verket.

Med ett lineært uttrykk og begrenset fargepalett fremstår verket statisk og hadde fort hatt en anonym fremtoning uten inklusjonen av en kraftig, aggressiv rød linje, en linje som ikke bare griper etter mulige betrakteres oppmerksomhet, men som også understreker verkets tilsynelatende hovedbudskap. Gjennom bruken av farger alluderer verket til en tosidighet og mulig tolkningsmangfold ved å variere verkets tonale fremtoning fra venstre til høyre billeddel. Hvor viktig store deler av verket er, blir derimot etterlatt til tolkning, da de tonale fargeforskjellene kan bli oppfattet som relativt små.

Gjennom bruken av horisontale linjer og to billedflater har Gulbrandsen skapt ett rammeverk for mulige tolkninger av verket ved å dra likheter til de lineære egenskapene til en notatbok. Denne kvaliteten, i samsvar med verkets navn og Amerika som sentrert budskap, kan også for mange vekke assosiasjoner til det Amerikanske flagget og dets klare lineære uttrykk.

Konseptkunst

Kontekst

Verket fremstår som åpent og kan fortolkes på mange måter.

Modernisme

Politisk

Teksten som omhandler kunst og hvordan den kan forstås er i stor grad hentet fra kapitelet «Blurred identities – representing modern life» i Prendergast, The Triangle of Representation.  Her hevdes det at moderniteten ikke bare er et estetisk fenomen, men at moderne kunst også er komplisert bundet sammen med det moderne liv. Her drøftes også meningen og verdien av representasjon både som en filosofisk utfordring (Hva betyr det å lage et bilde av noe som ikke finnes?) og et politisk spørsmål (Hvem har rett til å representere hvem?). Kan disse to utsagnene tolkes til å referere til masseødeleggelsesvåpen - som det jo viste seg at Iraks hersker Saddam ikke hadde, og at det stilles spørsmålstegn ved Amerikas rett til å angripe Irak uten støtte fra NATO på vegne av verdenssamfunnet?