Gud er en kvinne

Fra hf/ifikk/kun1000
Revisjon per 17. jun. 2011 kl. 14:51 av Annybf@uio.no (diskusjon | bidrag) (Ny side: Ole Lislerud, Gud er en kvinne / © O. Lislerud 2010 == Beskrivelse == <br> Ole Lisleruds veggutsmykning ''Gud er kvinne'' bef...)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk
Ole Lislerud, Gud er en kvinne / © O. Lislerud 2010

Beskrivelse


Ole Lisleruds veggutsmykning Gud er kvinne befinner seg i Domus Theologica, Universitetet i Oslo, og er en del av Universitetets kunstsamling. Verket stod ferdig i 2000 og ble utført på oppdrag fra Det teologiske fakultet, som ønsket et kunstverk som tydelig skulle markere dette som et liberalt teologisk institutt. Gud er kvinne befinner seg i fakultetets vestibyle og består av 45 m2 porselensflis på vegg. Teknikken er silketrykk og airbrush som er brent inn i flisene.

Utsmykningen er en slags collage med forskjellige virkemidler. Blant disse er bilder av ikonene Jesus og Marilyn Monroe samt forskjellige typer tekst med religiøs tilknytning. Bruk av airbrush og de forskjellige teksttypene skapes et tilfeldig og kaotisk uttrykk som gir referanser til gata og viser et mangfold av stemmer og innfallsvinkler til temaet religion. På grunn av denne lag på lag effekten blir betrakteren invitert inn til å studere verket nærme og oppdage nye tekster og detaljer.
Kontraster er et viktig virkemiddel i verket. Dette vises blant annet i motsetningene tagging kontra ryddig akademisk skrift og en Niquab-kledd kvinne i kontrast til Marilyn Monroe.
Kunstneren selv ønsker med dette verket å skape debatt, og vil at det skal uttrykke en kontrast til det syvårige akademiske teologistudiet.

Referanser


Bibliografi

Lislerud, Ole. Art and Architecture: Research in Clay Art, Published with support
from Oslo National College of Arts, Norway: Ole Lislerud, 2003

Uberg, Ulla. Universitetet i Oslo, Utsmykninger: Domus Theologica, http://www.kunstsamlingen.uio.no/index.php?id=6&item=3 (29. oktober 2009)


Eksterne lenker