Kategori:Rikshospitalet

Fra hf/ifikk/kun1000
Revisjon per 6. apr. 2011 kl. 10:26 av Hvassing@uio.no (diskusjon | bidrag) (Ny side: Det nye Rikshospitalet ble åpnet i 2000. Rikshospitalet ble opprinnelig grunnlagt i 1826, og 300pxholdt i de første 57 årene til i Militærhospi...)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk
Det nye Rikshospitalet ble åpnet i 2000. Rikshospitalet ble opprinnelig grunnlagt i 1826, og
Kart-RH2008 NY .jpg
holdt i de første 57 årene til i Militærhospitalet på Hammersborg. I 1883 kunne pasienter og ansatte flytte inn i nye, og for den tiden, mer moderne bygninger i Pilestredet. Det nye Rikshospitalet på Gaustadjordet har fått en plassering med nærhet til Universitetet i Oslo, noe som er med på å bygge opp under den sterke tilknytningen disse to institusjonene helt fra starten av har hatt til hverandre.

Høst-semesteret 2009 vil UiOs bachelor-studenter på kunsthistorie starte et prosjekt som har til hensikt å presenter kunstverk fra det nye Rikshospitalet. Kunsten her representerer, i følge Toril Maria Smit i utsmykningsutvalget, den største offentlige kunstsamlingen i Norge utenfor museene.

Kilde: Bergersen, Svein H., et al. (red.). Rikets kunst: En guide til utsmykkingen ved det nye Rikshospitalet. Oslo: Geelmuyden. Kiese, 2000.Ankomst torg

Kristian Blystad

Istvan Lisztes

Hovedvestibyle

Sissel Berntsen

Kjell M Gunvaldsen

Per Hess

Christian Sunde

Glassgaten mot nord

Bård Breivik

Martine Linge

Gunnar Torvund

Glassgaten mot sør

Jon Gundersen

Rolf Starup

Odd Tandberg