Kristofer Sinding-Larsen

Fra hf/ifikk/kun1000
Hopp til: navigasjon, søk

Kristofer Andreas Lange Sinding-Larsen (født 3. april 1873 i Kristiania, død 26. desember 1948 i Oslo) kunstner med hovedvekt på portrett maleri, også kjent som grafiker, tegner og maler.

Biografi

Kristofer Sinding-Larsen vokste opp i Kristiania i en søskenflokk på syv. Etter fullført artium på Oslo Katedralskole i 1892, begynte han ved Krigskolen for å bli offiser. Men ble der bare et år, for det var kunstner han ville bli. I 1893-94 gikk han ved Den Kongelige Tegneskole og hadde historiemaleren Oscar Wergeland som lærer, året etter var han elev ved Harriet Beckers maleskole.

Han reiste til Italia i 1895 og tilbrakte de neste tre årene i Roma, Firenze og på Sicilia. Disse årene satte et tydelig preg på hans kunstneriske utrykk. I 1898, mens han fortsatt bodde i Italia, malte han Appelsintreet og portrettet av sin lillesøster Magma begge disse er regnet som hovedverker i hans produksjon. Sistnevnte er innkjøpt av Nasjonalgalleriet. Sinding-Larsens malerstil var under sterk innflytelse av de tidlige renessansemestrene med en klar linjestil og sterk vekt på formen.

Etter oppholdet i Italia flyttet Sinding-Larsen til København i 1898-99, hvor han var elev hos P.S.Krøyer. Ved århundreskiftet reiste han til Spania, til Sevilla, Grenada og Madrid.

I 1903 giftet han seg med danske Margrethe Volkersen (1880-1951) og fikk barna Henning Sinding-Larsen (1904-94) og Erik Sinding-Larsen (1906-72). familien bodde flere år i blandt annet Danmark, Italia, Frankrike, Spania før de bosatte seg fast i Kristiania i 1921

Les om Kristofer Sinding-Larsens verk

Litteratur

Bruk Chicago-malen.

Referanser