Forskjell mellom versjoner av «Professor Axel Holst»

Fra hf/ifikk/kun1000
Hopp til: navigasjon, søk
(Motivbeskrivelse)
Linje 1: Linje 1:
  
 
== Motivbeskrivelse ==
 
== Motivbeskrivelse ==
[[Fil:Holst.sinding larsen ur.jpg|miniatyr|425x425px|Kristofer Sinding-Larsen, ''Professor Axel Holst'', 1920-1926. Foto: UiO/Arthur Sand.]]Portrettet viser Axel Holst i halv figur, sittende i en tre-fjerdedels posisjon vendt mot venstre.  
+
[[Fil:Holst.sinding larsen ur.jpg|miniatyr|425x425px|Kristofer Sinding-Larsen, ''Professor Axel Holst'', 1920-1926. Foto: UiO/Arthur Sand.]]Portrettet viser Axel Holst i halv figur, sittende i en tre-fjerdedels posisjon vendt mot venstre. Han er kledt i mørk dress med hvit skjorte under. Fra lommen på vesten henger lenken til et lommeur. I høyre hånd holder han en pipe og med den vestre har han et fast grep i jakkeslaget. Hendene leder oppmerksomheten opp mot ansiktet. Blikkretningen er til siden for betrakteren, det er uttrykksfullt og ettertenksomt.   
  
 
==Portrett, historikk og kontekst ==
 
==Portrett, historikk og kontekst ==

Revisjonen fra 28. okt. 2019 kl. 22:51

Motivbeskrivelse

Kristofer Sinding-Larsen, Professor Axel Holst, 1920-1926. Foto: UiO/Arthur Sand.
Portrettet viser Axel Holst i halv figur, sittende i en tre-fjerdedels posisjon vendt mot venstre. Han er kledt i mørk dress med hvit skjorte under. Fra lommen på vesten henger lenken til et lommeur. I høyre hånd holder han en pipe og med den vestre har han et fast grep i jakkeslaget. Hendene leder oppmerksomheten opp mot ansiktet. Blikkretningen er til siden for betrakteren, det er uttrykksfullt og ettertenksomt.

Portrett, historikk og kontekst

Biografi Axel Holst

Verkskontekst