Forskjell mellom versjoner av «Professor Francis Bull (skulptur)»

Fra hf/ifikk/kun1000
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 1: Linje 1:
 
Denne siden er under redigering.  
 
Denne siden er under redigering.  
  
<nowiki> </nowiki>Portrettbysten ''Professor Francis Bull'' er utført av billedhuggeren Per Palle Storm på oppdrag av Gyldendal Norske Forlag, hvor Francis Bull fungerte som styreformann fra 1925-1968 og var en gave til Universitetet i Oslo. Francis Bull var en norsk litteraturforsker og litteraturhistoriker og professor i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo.<ref>Det biografiske leksikon, ”Francis Bull”. 09.09.16 </ref> Per Palle Storm var en kjent norsk tegner, billedhugger og grafiker.<ref>Kjerschow, ”Per Palle Storm”. 09.09.16</ref> Bysten er formet i leire og støpt i bronse, som var et materiale Storm foretrakk å arbeide med. Bysten måler ca 30 cm x 50 cm, og står på en rektangulær sokkel. Bysten er plassert på biblioteket i Georg Sverdrups hus. Opprinnelig plassering var Nordisk Institutts hall (Henrik Wergelands hus).<ref>Byste av Francis Bull. Aftenposten 21.04.69. 8    </ref> Under avdukingen av bysten 19. april 1969 sa professor Edvard Beyer "Det har lenge vært et ønske å få en byste av professor Francis Bull her ved Nordisk Institutt. Den skulle stå her og ønske alle nye studenter og alle gjester velkommen. De ville da møte et ansikt de kjente". (4) Og Universitetsrektor Hans Vogt uttalte et ønske om at bysten måtte bli til inspirasjon og styke også for kommende slekter. (5) 
+
<nowiki> </nowiki>Portrettbysten ''Professor Francis Bull'' er utført av billedhuggeren Per Palle Storm på oppdrag av Gyldendal Norske Forlag, hvor Francis Bull fungerte som styreformann fra 1925-1968 og var en gave til Universitetet i Oslo. Francis Bull var en norsk litteraturforsker og litteraturhistoriker og professor i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo.<ref>Det biografiske leksikon, ”Francis Bull”. 09.09.16 </ref> Per Palle Storm var en kjent norsk tegner, billedhugger og grafiker.<ref>Kjerschow, ”Per Palle Storm”. 09.09.16</ref> Bysten er formet i leire og støpt i bronse, som var et materiale Storm foretrakk å arbeide med. Bysten måler ca 30 cm x 50 cm, og står på en rektangulær sokkel. Bysten er plassert på biblioteket i Georg Sverdrups hus. Opprinnelig plassering var Nordisk Institutts hall (Henrik Wergelands hus).<ref name=":0">Byste av Francis Bull. Aftenposten 21.04.69. 8    </ref> Under avdukingen av bysten 19. april 1969 sa professor Edvard Beyer "Det har lenge vært et ønske å få en byste av professor Francis Bull her ved Nordisk Institutt. Den skulle stå her og ønske alle nye studenter og alle gjester velkommen. De ville da møte et ansikt de kjente".<ref name=":0" /> Og Universitetsrektor Hans Vogt uttalte et ønske om at bysten måtte bli til inspirasjon og styke også for kommende slekter.  
  
 
[[Fil:PStorm Bull.jpeg|thumb|466x466px|Per Palle Storm, ''Professor Francis Bull, ''1969. Foto: Ukjent.]]
 
[[Fil:PStorm Bull.jpeg|thumb|466x466px|Per Palle Storm, ''Professor Francis Bull, ''1969. Foto: Ukjent.]]

Revisjonen fra 25. okt. 2016 kl. 12:35

Denne siden er under redigering.

Portrettbysten Professor Francis Bull er utført av billedhuggeren Per Palle Storm på oppdrag av Gyldendal Norske Forlag, hvor Francis Bull fungerte som styreformann fra 1925-1968 og var en gave til Universitetet i Oslo. Francis Bull var en norsk litteraturforsker og litteraturhistoriker og professor i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo.[1] Per Palle Storm var en kjent norsk tegner, billedhugger og grafiker.[2] Bysten er formet i leire og støpt i bronse, som var et materiale Storm foretrakk å arbeide med. Bysten måler ca 30 cm x 50 cm, og står på en rektangulær sokkel. Bysten er plassert på biblioteket i Georg Sverdrups hus. Opprinnelig plassering var Nordisk Institutts hall (Henrik Wergelands hus).[3] Under avdukingen av bysten 19. april 1969 sa professor Edvard Beyer "Det har lenge vært et ønske å få en byste av professor Francis Bull her ved Nordisk Institutt. Den skulle stå her og ønske alle nye studenter og alle gjester velkommen. De ville da møte et ansikt de kjente".[3] Og Universitetsrektor Hans Vogt uttalte et ønske om at bysten måtte bli til inspirasjon og styke også for kommende slekter.

Per Palle Storm, Professor Francis Bull, 1969. Foto: Ukjent.


Bibliografi

Eksterne lenker

Referanser

  1. Det biografiske leksikon, ”Francis Bull”. 09.09.16
  2. Kjerschow, ”Per Palle Storm”. 09.09.16
  3. 3,0 3,1 Byste av Francis Bull. Aftenposten 21.04.69. 8