Forskjell mellom versjoner av «Professor Francis Bull (skulptur)»

Fra hf/ifikk/kun1000
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 1: Linje 1:
 
Denne siden er under redigering.  
 
Denne siden er under redigering.  
  
<nowiki> </nowiki>Portrettbysten ''Professor Francis Bull'' er utført av billedhuggeren Per Palle Storm på oppdrag av Gyldendal Norske Forlag, hvor Francis Bull fungerte som styreformann fra 1925-1968 og var en gave til Universitetet i Oslo. Francis Bull var en norsk litteraturforsker og litteraturhistoriker og professor i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo.<ref>Det biografiske leksikon, ”Francis Bull”. 09.09.16 </ref> Per Palle Storm var en kjent norsk tegner, billedhugger og grafiker.<ref>Kjerschow, ”Per Palle Storm”. 09.09.16</ref> Bysten er formet i leire og støpt i bronse, som var et materiale Storm foretrakk å arbeide med. Bysten måler ca 30 cm x 50 cm, og står på en rektangulær sokkel. Bysten er plassert på biblioteket i Georg Sverdrups hus. Opprinnelig plassering var Nordisk Institutts hall (Henrik Wergelands hus).<ref name=":0">Byste av Francis Bull. Aftenposten 21.04.69. 8    </ref> Under avdukingen av bysten 19. april 1969 sa professor Edvard Beyer "Det har lenge vært et ønske å få en byste av professor Francis Bull her ved Nordisk Institutt. Den skulle stå her og ønske alle nye studenter og alle gjester velkommen. De ville da møte et ansikt de kjente".<ref name=":0" /> Og Universitetsrektor Hans Vogt uttalte et ønske om at bysten måtte bli til inspirasjon og styke også for kommende slekter.   
+
<nowiki> </nowiki>Portrettbysten ''Professor Francis Bull'' er utført av billedhuggeren Per Palle Storm på oppdrag av Gyldendal Norske Forlag, hvor Francis Bull fungerte som styreformann fra 1925-1968, og var en gave til Universitetet i Oslo. Francis Bull var en norsk litteraturforsker, litteraturhistoriker og professor i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo.<ref>Det biografiske leksikon, ”Francis Bull”. 09.09.16 </ref> Per Palle Storm var en kjent norsk tegner, billedhugger og grafiker.<ref>Kjerschow, ”Per Palle Storm”. 09.09.16</ref> Bysten er formet i leire og støpt i bronse - et materiale Storm foretrakk å arbeide med. Bysten måler ca 30 cm x 50 cm, og står på en rektangulær sokkel i slipt granitt. Bysten er plassert på Det humanistiske- og samfunnsvitenskaplige bibliotek i Georg Sverdrups hus. Opprinnelig plassering var Nordisk Institutts hall (Henrik Wergelands hus).<ref name=":0">Byste av Francis Bull. Aftenposten 21.04.69. 8    </ref> Under avdukingen av bysten 19. april 1969 sa professor Edvard Beyer "Det har lenge vært et ønske å få en byste av professor Francis Bull her ved Nordisk Institutt. Den skulle stå her og ønske alle nye studenter og alle gjester velkommen. De ville da møte et ansikt de kjente".<ref name=":0" /> Og Universitetsrektor Hans Vogt uttalte et ønske om at bysten måtte bli til inspirasjon og styke også for kommende slekter.   
  
 
[[Fil:PStorm Bull.jpeg|thumb|466x466px|Per Palle Storm, ''Professor Francis Bull, ''1969. Foto: Ukjent.]]
 
[[Fil:PStorm Bull.jpeg|thumb|466x466px|Per Palle Storm, ''Professor Francis Bull, ''1969. Foto: Ukjent.]]

Revisjonen fra 26. okt. 2016 kl. 09:45

Denne siden er under redigering.

Portrettbysten Professor Francis Bull er utført av billedhuggeren Per Palle Storm på oppdrag av Gyldendal Norske Forlag, hvor Francis Bull fungerte som styreformann fra 1925-1968, og var en gave til Universitetet i Oslo. Francis Bull var en norsk litteraturforsker, litteraturhistoriker og professor i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo.[1] Per Palle Storm var en kjent norsk tegner, billedhugger og grafiker.[2] Bysten er formet i leire og støpt i bronse - et materiale Storm foretrakk å arbeide med. Bysten måler ca 30 cm x 50 cm, og står på en rektangulær sokkel i slipt granitt. Bysten er plassert på Det humanistiske- og samfunnsvitenskaplige bibliotek i Georg Sverdrups hus. Opprinnelig plassering var Nordisk Institutts hall (Henrik Wergelands hus).[3] Under avdukingen av bysten 19. april 1969 sa professor Edvard Beyer "Det har lenge vært et ønske å få en byste av professor Francis Bull her ved Nordisk Institutt. Den skulle stå her og ønske alle nye studenter og alle gjester velkommen. De ville da møte et ansikt de kjente".[3] Og Universitetsrektor Hans Vogt uttalte et ønske om at bysten måtte bli til inspirasjon og styke også for kommende slekter.

Per Palle Storm, Professor Francis Bull, 1969. Foto: Ukjent.


Bibliografi

Eksterne lenker

Referanser

  1. Det biografiske leksikon, ”Francis Bull”. 09.09.16
  2. Kjerschow, ”Per Palle Storm”. 09.09.16
  3. 3,0 3,1 Byste av Francis Bull. Aftenposten 21.04.69. 8