Forskjell mellom versjoner av «Ved Madeleine-kirken i Paris»

Fra hf/ifikk/kun1000
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 1: Linje 1:
 
== Motivbeskrivelse ==
 
== Motivbeskrivelse ==
Maleriet skildrer en hverdagslig byscene, der gaten som går langs høyre side av Madeleine-kirkens fasade står i fokus. Et utsnitt av de lange søylene og taket til den autoritære kirken utgjør forgrunnen på venstre side av bildeplanet, og skildrer i grove trekk den klassisistiske arkitekturen til bygningen<ref>Norberg-Schulz, Christian: ''Den evige klassisisme, 152-155''</ref>. Resten av kirken er plassert utenfor maleriets venstre bildekant. Et parisisk bylandskap strekker seg fra mellomgrunn til bakgrunn i en trekantform som er definert av gaten og horisonten.  
+
Maleriet skildrer en hverdagslig byscene, der gaten som går langs høyre side av Madeleine-kirkens fasade står i fokus. Et utsnitt av de lange søylene og taket til den autoritære kirken utgjør forgrunnen på venstre side av bildeplanet, og skildrer i grove trekk den klassisistiske arkitekturen til bygningen.<ref>Norberg-Schulz, Christian: ''Den evige klassisisme, 152-155''</ref> Resten av kirken er plassert utenfor maleriets venstre bildekant. Et parisisk bylandskap strekker seg fra mellomgrunn til bakgrunn i en trekantform som er definert av gaten og horisonten.  
  
 
== Formalanalyse ==
 
== Formalanalyse ==
Linje 12: Linje 12:
 
[[Kategori:Maleri]]
 
[[Kategori:Maleri]]
 
[[Kategori:Alle wiki-kunstverk]]
 
[[Kategori:Alle wiki-kunstverk]]
 +
<references />

Revisjonen fra 21. okt. 2020 kl. 14:25

Motivbeskrivelse

Maleriet skildrer en hverdagslig byscene, der gaten som går langs høyre side av Madeleine-kirkens fasade står i fokus. Et utsnitt av de lange søylene og taket til den autoritære kirken utgjør forgrunnen på venstre side av bildeplanet, og skildrer i grove trekk den klassisistiske arkitekturen til bygningen.[1] Resten av kirken er plassert utenfor maleriets venstre bildekant. Et parisisk bylandskap strekker seg fra mellomgrunn til bakgrunn i en trekantform som er definert av gaten og horisonten.

Formalanalyse

Kontekst

Internasjonalt

Frits Thaulow, Ved Madeleine-kirken i Paris, 1897. Olje på lerret, 55,,4 x 46,5 cm. Foto: Børre Høstland.
  1. Norberg-Schulz, Christian: Den evige klassisisme, 152-155