Forskjell mellom versjoner av «Flomstøtta ved Fetsund»

Fra mn.geo.hydro
Hopp til: navigasjon, søk
(Ny side: Mellom [https://mia.no/fetsundlenser Fetsund lenser og Nordre Øyeren Våtmarksenter] (begge verdt et besøk) har Fet sitt tusenårssenter. Her er det reist en flomstøtte som viser vann...)
 
Linje 1: Linje 1:
Mellom [https://mia.no/fetsundlenser Fetsund lenser og Nordre Øyeren Våtmarksenter] (begge verdt et besøk) har Fet sitt tusenårssenter. Her er det reist en flomstøtte som viser vannstanden ved det største flommene i Glomma/Øyeren, fra Storofsen i 1789 til Vesleofsen i 1995. Slående er den voldsomme flomstigningen ved de største historiske flommene, men flomstøtta demonstrerer også effekten av ombyggingene av dammen ved Solbergfoss, åpningen av de gamle omløpstunnelene og utsprengningen i Mørkfoss (ved utløpet av Øyeren) etter 1967-flommen har betydd for flomstigningen i Øyeren. !995-flommen var betydelig større enn 1967-flommen i vassføring, men vannstanden ved Fetsund mye lavere.
+
Mellom [https://mia.no/fetsundlenser Fetsund lenser og Nordre Øyeren Våtmarksenter] (begge verdt et besøk) har Fet sitt tusenårssted. Her er det reist en flomstøtte som viser vannstanden ved det største flommene i Glomma/Øyeren, fra Storofsen i 1789 til Vesleofsen i 1995. Slående er den voldsomme flomstigningen ved de største historiske flommene, men flomstøtta demonstrerer også effekten av ombyggingene av dammen ved Solbergfoss, åpningen av de gamle omløpstunnelene og utsprengningen i Mørkfoss (ved utløpet av Øyeren) etter 1967-flommen har betydd for flomstigningen i Øyeren. !995-flommen var betydelig større enn 1967-flommen i vassføring, men vannstanden ved Fetsund mye lavere.

Revisjonen fra 3. nov. 2017 kl. 15:39

Mellom Fetsund lenser og Nordre Øyeren Våtmarksenter (begge verdt et besøk) har Fet sitt tusenårssted. Her er det reist en flomstøtte som viser vannstanden ved det største flommene i Glomma/Øyeren, fra Storofsen i 1789 til Vesleofsen i 1995. Slående er den voldsomme flomstigningen ved de største historiske flommene, men flomstøtta demonstrerer også effekten av ombyggingene av dammen ved Solbergfoss, åpningen av de gamle omløpstunnelene og utsprengningen i Mørkfoss (ved utløpet av Øyeren) etter 1967-flommen har betydd for flomstigningen i Øyeren. !995-flommen var betydelig større enn 1967-flommen i vassføring, men vannstanden ved Fetsund mye lavere.