Difference between revisions of "AFSecurity Seminar"

From mn/ifi/AFSecurity
Jump to: navigation, search
(Hvordan verdens beste Sikkerhetsrådgivere jobber)
 
(122 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
== National Science Foundation - Discovery and Innovation ==
+
== Hvordan verdens beste Sikkerhetsrådgivere jobber ==
  
'''DATE:'''  17 April 2018
+
{| border="0" cellpadding="1" cellspacing="1" width="100%"
 
+
|-
'''LOCATION:'''  Kristen Nygaard's Hall (Room 5370), IFI - OJD House.  
+
| '''TID:'''&nbsp; 30. november 2021, kl. 14:00<br />'''STED:'''&nbsp; Auditorium Smalltalk, IFI/UiO, Ole Johan Dahls hus, Gaustadalleen 23b, Oslo. [https://kart.finn.no/?lng=10.71782&lat=59.94342&zoom=17&mapType=normap&markers=10.71782,59.94342,r,Gaustadall%C3%A9en+23B Se kart].<br />
 +
Enkel servering.<br />
 +
<br />'''AGENDA:'''<br />
 +
Kl. 14:00 Velkommen til IFI og AF''Sikkerhet''<br />Kl. 14:15 Foredrag<br />
 +
* TITTEL: ''Hvordan jobber verdens beste Sikkerhetsrådgivere og hva skal vi med dem?''<br /> &nbsp;
 +
* FOREDRAGSHOLDER: [https://www.linkedin.com/in/katstathopoulou/?originalSubdomain=no Kjersti Stathopoulou], Deloitte
 +
| <center>[[File:Photo-Kjersti-Stathopoulou-round.jpg|140px|link=https://www.linkedin.com/in/katstathopoulou/?originalSubdomain=no]]</center>
 +
| <center>[[File:Logo-Deloitte.png|200px|link=https://www2.deloitte.com/no/no.html]]</center>
 +
|}
 +
* INGRESS:<br />Tradisjonelt tenker man på Cybersikkerhet ekspertise som ett teknisk fagfelt, og det har også vært egne, kanskje noe adskilte og isolerte miljøer fra resten av virksomheten. På grunn av økt trusselbildet har Cybersikkerhet gått fra å være noe som skjer litt på utsiden av organisasjonen til noe som er sentralt i alt man gjør for å redusere risiko for Cyberangrep.<br /><br />Hvordan jobber verdens beste sikkerhetsrådgivere med å få alle med og særlig de som sikter på makta og pengene? Bli med på en reise inn i konsernledelse og styret, inn i en verden der ingen skjønner en puck av ord som SIEM, APT, IDS, IPS, IAM osv.<br /><br />
 +
Kl.15 Diskusjon.
  
'''AGENDA:'''
+
'''BIO:''' &nbsp; ''Kjersti A. Thrane Stathopoulou'', Partner og leder av cyberteamet i Norge og Norden i Deloitte
  
14:00h Welcome at IFI
+
Kjersti er en erfaren teknologileder med over 20 års erfaring innen IT og sikkerhet og hun er i dag sikkerhetsrådgiver for noen av de største private og offentlige virksomhetene i Norge. Hun bistår virksomheter med risikoreduksjon før hendelser, men også under og etter cyberangrep.
  
14:10h Invited Talk:
+
Hun var tidligere 11 år i Telenor Group og jobbet med strategi, tjenester og tjenesteutvikling. I 4 av disse årene jobbet hun i Telenor Group Business Security for Chief Security Officer som har ansvaret for å redusere Cyber risiko for Telenor globalt.  Kjersti ble partner i Deloitte i Norge juni 2020, og der leder hun cyberteamet i Norge og også i Norden.
  
* '''TITLE: How the U.S. National Science Foundation Supports Discovery and Innovation,&nbsp;
+
Kjersti ble utnevnt som en av «Norges 50 fremste teknologikvinne» i 2020.
<br/> '''SPEAKER: ''Mangala Sharma''
+
<br /><br />
<br/> ABSTRACT: T.B.A.
 
  
15:00h Discussion<br />
+
{| border="0" cellpadding="1" cellspacing="1" width="90%"
 
 
 
 
'''SPEAKER BIO'''
 
Dr. Mangala Sharma is an astronomer and program director in the Office of International Science and Engineering at the U.S. National Science Foundation.  She manages and strengthens international collaborative opportunities for U.S. researchers and students with India, Nordic and African countries.  During 2014-16, she represented NSF at the International Telecommunication Union to ensure availability of radio ("wireless") spectrum for scientific purposes.  Dr. Sharma previously worked at the U. S. Department of State, advancing international cooperation on space exploration, space weather, and asteroid impact hazards.  She taught undergraduate physics and astronomy at the Pennsylvania State University and Ohio University, and coordinated NASA’s astrophysics education and outreach while at the Space Telescope Science Institute.  Dr. Sharma did her Ph.D. work at the Indian Institute of Astrophysics and postdoctoral work at Ohio University, using optical and X-ray telescopes to study the interactions of galaxies in clusters and the million-degree hot plasma that surrounds them. Collaborating with artists and educators, she helped create astronomy-themed multimedia exhibits and educational videos.
 
 
 
{| border="0" cellpadding="1" cellspacing="1" width="100%"
 
 
|-
 
|-
| AFSecurity is organised by the University of Oslo [http://www.mn.uio.no/ifi/english/research/networks/securitylab/ SecurityLab]
+
| [[File:AFSecurity-small.png|250px]]
| [[File:Logo-UiO-SecurityLab-colour.jpg|200px]]
+
| AF''Security'' is organised by UiO [https://www.mn.uio.no/ifi/english/research/groups/sec/ Digital Security]
 +
| [[File:Sec-light-360.png|250px|link=https://www.mn.uio.no/ifi/english/research/groups/sec/]]
 
|}
 
|}

Latest revision as of 10:33, 23 November 2021

Hvordan verdens beste Sikkerhetsrådgivere jobber

TID:  30. november 2021, kl. 14:00
STED:  Auditorium Smalltalk, IFI/UiO, Ole Johan Dahls hus, Gaustadalleen 23b, Oslo. Se kart.

Enkel servering.

AGENDA:
Kl. 14:00 Velkommen til IFI og AFSikkerhet
Kl. 14:15 Foredrag

  • TITTEL: Hvordan jobber verdens beste Sikkerhetsrådgivere og hva skal vi med dem?
     
  • FOREDRAGSHOLDER: Kjersti Stathopoulou, Deloitte
Photo-Kjersti-Stathopoulou-round.jpg
Logo-Deloitte.png
  • INGRESS:
    Tradisjonelt tenker man på Cybersikkerhet ekspertise som ett teknisk fagfelt, og det har også vært egne, kanskje noe adskilte og isolerte miljøer fra resten av virksomheten. På grunn av økt trusselbildet har Cybersikkerhet gått fra å være noe som skjer litt på utsiden av organisasjonen til noe som er sentralt i alt man gjør for å redusere risiko for Cyberangrep.

    Hvordan jobber verdens beste sikkerhetsrådgivere med å få alle med og særlig de som sikter på makta og pengene? Bli med på en reise inn i konsernledelse og styret, inn i en verden der ingen skjønner en puck av ord som SIEM, APT, IDS, IPS, IAM osv.

Kl.15 Diskusjon.

BIO:   Kjersti A. Thrane Stathopoulou, Partner og leder av cyberteamet i Norge og Norden i Deloitte

Kjersti er en erfaren teknologileder med over 20 års erfaring innen IT og sikkerhet og hun er i dag sikkerhetsrådgiver for noen av de største private og offentlige virksomhetene i Norge. Hun bistår virksomheter med risikoreduksjon før hendelser, men også under og etter cyberangrep.

Hun var tidligere 11 år i Telenor Group og jobbet med strategi, tjenester og tjenesteutvikling. I 4 av disse årene jobbet hun i Telenor Group Business Security for Chief Security Officer som har ansvaret for å redusere Cyber risiko for Telenor globalt. Kjersti ble partner i Deloitte i Norge juni 2020, og der leder hun cyberteamet i Norge og også i Norden.

Kjersti ble utnevnt som en av «Norges 50 fremste teknologikvinne» i 2020.

AFSecurity-small.png AFSecurity is organised by UiO Digital Security Sec-light-360.png