Forskjell mellom versjoner av «Felles erfaringsrapport -Høsten 2013»

Fra uv/ped/skrivepedagogikk
Hopp til: navigasjon, søk
(Friskriving, f.eks "Skrive seg inn i et emne", ev. med kort bearbeiding/samling av tankene)
(Definisjon)
Linje 15: Linje 15:
  
 
= Definisjon  =
 
= Definisjon  =
 +
Inger:
 +
I begynnelsen av annen time på en forelesning om "Integrasjon og flerkulturalitet" satte jeg av tid til to skriveøvelser à 2 minutter. Først skulle de definere begrepet «Assimiliasjon» og så spurte jeg 3-4 hva de hadde skrevet. De fleste hadde skrevet reflektert om dette. Deretter viste jeg på powerpoint hva pensum sa om temaet og gikk gjennom det. Deretter spurte jeg om «Integrasjon» og gjentok spørrerunden og gjennomgang av pensum. Disse øvelsene fungerte meget bra, med unntak av bakerste benk. De som satt der sa rett ut at de ikke hadde skrevet noe, men dette var noen få. Jeg kommer til å fortsette med denne typen skriveøvelser, da det aktiviserer studentene. Jeg trenger gode råd for å aktivere de på bakerste benk.
  
 
= Samarbeidsskriving, f.eks. "Overskriving"  =
 
= Samarbeidsskriving, f.eks. "Overskriving"  =
  
 
= Annet =
 
= Annet =

Revisjonen fra 31. okt. 2013 kl. 17:47

Dette er en felles erfaringsrapport for deltakerne på kurset. Fristen for bidragene er 18. november. Her skal alle skal skrive inn i samme dokument. Klikk på "Rediger" ved siden av den overskriften som best passer det du har gjort, legg inn din korte rapport og underskriv med navn. NB: Ha en kopi av din tekst også et annet sted utenom wikien, for hvis to skriver samtidig kan det ene bli borte. (Sjekk, og legg evt ditt eget inn på nytt.)


Friskriving, f.eks "Skrive seg inn i et emne", ev. med kort bearbeiding/samling av tankene

Inger: Dette semesteret prøvde jeg ut et par mikro skriveøvelser på en forelesning i «Integrasjon og flerkulturalitet» på SOS1000, som er et innføringsemne i sosiologi på bachelorgraden. Forelesningen foregikk i et stort auditorium på Georg Sverdrups Hus, der ca 60 studenter var til stede. Jeg begynte forelesningen med å slå av skjermen og be studentene tankeskrive i 3 minutter over temaet «Skriv alt du vet om norsk innvandringspolitikk fra og med 1975». Noen fniste litt, men de aller fleste skrev ganske konsentrert. Det var helt stille. Etter tre minutter spurte jeg: «På bakgrunn av hva du skrev, hvilke spørsmål sitter du igjen med?» Dette spørsmålet fungerte ikke så greit. Jeg pekte på 4-5 stykker og flere svarte: «Bare at jeg vet lite om det trenger mer kunnskap». Men noen spørsmål kom, som jeg kunne gå tilbake til i løpet av forelesningen. Skriveøvelsen skapte en god begynnelse, der jeg fikk deres oppmerksomhet.

Lengre rekke av skriveoppgaver, f.eks "Friskriving og ideutvikling i 7 trekk"

Logg

Definisjon

Inger: I begynnelsen av annen time på en forelesning om "Integrasjon og flerkulturalitet" satte jeg av tid til to skriveøvelser à 2 minutter. Først skulle de definere begrepet «Assimiliasjon» og så spurte jeg 3-4 hva de hadde skrevet. De fleste hadde skrevet reflektert om dette. Deretter viste jeg på powerpoint hva pensum sa om temaet og gikk gjennom det. Deretter spurte jeg om «Integrasjon» og gjentok spørrerunden og gjennomgang av pensum. Disse øvelsene fungerte meget bra, med unntak av bakerste benk. De som satt der sa rett ut at de ikke hadde skrevet noe, men dette var noen få. Jeg kommer til å fortsette med denne typen skriveøvelser, da det aktiviserer studentene. Jeg trenger gode råd for å aktivere de på bakerste benk.

Samarbeidsskriving, f.eks. "Overskriving"

Annet