Forskjell mellom versjoner av «Mikroskriving i forelesning»

Fra uv/ped/skrivepedagogikk
Hopp til: navigasjon, søk
(Oppretter nytt dok for eksisterende tekst som var på feil sted)
 
m
 
Linje 19: Linje 19:
  
 
Irina Eidsvold Tøien
 
Irina Eidsvold Tøien
 +
[[Kategori:Friskriving]]
 +
[[Kategori:2015]]

Nåværende revisjon fra 15. sep. 2015 kl. 23:42

Rapport, Skrive for å lære, JUS høsten 2015

Jeg har forelesninger og basisgruppeundervisning for jusstudenter på 3. avdeling (masternivå). Jeg har ved begge undervisningsformene, anvendt oppgaver (mikroskriving) jeg har fått som forslag fra «Skrive for å lære»-kurset.

Hva gjorde jeg:

I forelesningen i opphavsrett, der det er ca. 40 studenter, gav jeg dem ca. midtveis i siste time av en dobbeltforelesning (2 X 3 kvarter), oppgave i å skrive det som falt dem inn knyttet til et gitt rettslig spørsmål (enkelt spørsmål). Jeg informerte om at jeg ikke ville samle inn eller se svarene, og at de bare skulle skrive det de tenkte fortløpende. Jeg tenker at målet med aktiviteten er at studentene får «koblet seg på», og får prøvd om temaene jeg prøver å formidle er godt nok kommunisert.

Hvordan gikk det:

Alle så ut til å skrive. Jeg ga dem ca. 2 min.

Hva kunne jeg tenke meg å gjøre videre:

Jeg vil fortsette å gi små skriveoppgaver- med det samme formålet- men kanskje vil jeg etter hvert varsle studentene om at jeg skal samle inn svarene, for å evaluere hva som er «kommer over».I begynnelsen av neste time skal jeg be dem oppsummere det viktigste de lærte på forrige forelesning, og også – når jeg ser de begynner å bli slitne- skal de få skrive - på en eller annen måte- igjen.


Med vennlig hilsen

Irina Eidsvold Tøien