Friskriving i arbeid med prosjektskisse

Fra uv/ped/skrivepedagogikk
Revisjon per 5. sep. 2017 kl. 11:09 av Jonasbu@uio.no (diskusjon | bidrag) (Ny side: Denne øvelsen gjør jeg med to masterstudenter i sosialantropologi som akkurat er tilbake fra et halvt års feltarbeid. De er altså akkurat kommet hjem med en masse notater og tanker s...)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Denne øvelsen gjør jeg med to masterstudenter i sosialantropologi som akkurat er tilbake fra et halvt års feltarbeid. De er altså akkurat kommet hjem med en masse notater og tanker som skal bli til en masteroppgave. De har ennå ikke noen klar problemstilling, ei heller et sammendrag, så dette er det vi skal jobbe med. Vi møtes en formiddag på mitt kontor, og setter av en knapp time. Jeg introduserer konseptet mikroskriving. Forklarer at det kan brukes til mye, men at vi nå skal bruke det til å få i gang tanker om problemstilling og en skisse av avhandlingen. Innledningsvis gjør vi en øvelse hvor de skriver om pingviner i to minutter, for å bli kjent med skrivemåten. Det framkommer at det var lett å holde tilbake. Vi snakker om det; om nytten av å få ting ned. En student sier det er litt som en meditasjon, en flyt. Jeg fyller inn at det det også har til felles med meditasjon er at man får mulighet til å observere sine egne tanker, ta stilling til dem, osv. Vi gjør øvelsen en gang til, denne gangen over tema "masaisko", og nå får begge studentene godt tak på det. Så går vi i gang med hovedoppgaven, som er en anvendelse av sjutrinnøvelsen på

Bra. Sunn aktivitet. Engstelsesreduserende. Stor barriære å begynne å skrive at ddet trenger ikke være så gjennomtenkt, men bare hva er det jeg vil si også finne ut det ved denne øvelsen og ta dette som utgangspunkt. Løser virkelig opp en skrivespærre jeg kan få. Kan gjøre for hvert kapittel. Oppvarming for en treningsøkt.