Forskjell mellom versjoner av «Hovedside»

Fra uv/ped/skrivepedagogikk
Hopp til: navigasjon, søk
m (kategori 2019)
 
Linje 22: Linje 22:
  
 
[[:Kategori:Øvingsside|Øvingssidene]] i venstremenyen brukes i 1. samling for å trene på mikroskriving vha wiki.
 
[[:Kategori:Øvingsside|Øvingssidene]] i venstremenyen brukes i 1. samling for å trene på mikroskriving vha wiki.
 +
[[Kategori:2019]]

Nåværende revisjon fra 25. mar. 2019 kl. 12:49

"Skrive for å lære" - rapporter om mikroskriving i undervisningen fra kurs i universitetspedagogikk

Denne wiki-en samler opp erfaringer over flere år fra deltakerne i universitetspedagogisk kurs "Skrive for å lære" ved Universitetet i Oslo. Fom. høsten 2015 har kursrapportene blitt gjort tilgjengelige her.

Hva handler rapportene om

Kursdeltakerne bruker små skriveøvelser med sine studenter i et arbeid mellom de to samlingene. Korte rapporter (maks 1/2 side per forfatter) publiseres i wikien innen fristen satt for hvert kurs (se "Hvordan legge ut" nedenfor).

For å lese rapportene, bruk venstremenyens grupperinger ("kategorier"). Hver rapport er kategorisert både med årstall og minst en kategori for typen skriveoppgave som er brukt. Noen er i tillegg merket med at de er på engelsk.

Åpen lesetilgang

Deltakere som legger rapportene her samtykker i at andre får se dem, både nåværende og senere kursdeltakere og andre lesere. Kursdeltakere som ikke ønsker dette, har kunnet reservere seg og sende inn sin rapport på annen måte (epost til sitt kurs). Wikien er både et arbeidsredskap for kursdeltakerne, og bygger over flere år opp en ressurs for andre. Kun kursdeltakere (og administratorene) kan skrive, alle kan lese.

Vil du sitere fra rapportene, bruk forfatterens navn.

Hvordan legge ut (kun kursdeltakere)

Hvordan legge ut. (Ev se også et eldre hjelpeark.)

Hva ellers finnes her

Sider med generelle ressurser inneholder presentasjoner fra kurset. <p> Øvingssidene i venstremenyen brukes i 1. samling for å trene på mikroskriving vha wiki.