Bildeopplasting / innskriverapplikasjon VMs bygravinger Nidaros

Fra usit/musit
Hopp til: navigasjon, søk

Bildeopplasting - innskriverapplikasjon for VMs bygravinger Nidaros Fra MUSIT Gå til: navigasjon, søk [rediger] Manual for innlasting av bilder for innskriverne i Vardø For å laste inn bilder for Vardø må du ha filen "ntnu_kort_vardo.USD_Settings" tilgjengelig på pc'en. Dette er en fil som forteller hva basen skal gjøre med bildene du laster opp pluss en del andre opplysninger. Filen må hete dette så om du har fått en .txt bakerst i filnavnet så må dette fjernes.

Åpne gjenstandsbasen. Du trenger ikke gjøre noe søk her. Du bare går rett til "funnopplysninger" og deretter til gjenstandsopplysninger. Opp til høyre i menylinja til gjenstandsopplysningene finner du knappen "last bilder". Trykk på denne. Da åpner innlastingsbildet seg. Nå skal du trykke på knappen "Hent oppsett fra fil" som du ser oppe til høyre i skjermbildet. Finn filen som heter "opplasting_vardø.USD_Settings" og trykk åpne. (Hvis du tidligere har hatt en ekstern harddisk for å koble bilder, kan det hende at du får en melding som sier at programmet ikke finner denne harddisken.) Nå har du fått fortalt basen hva den skal gjøre med bildene du laster opp. Du ser at noen av feltene oppe i skjermbildet er fyllt ut. Dette må alltid gjøres når du skal laste bilder.

Trykk deretter på knappen "velg bilder som skal lastes opp..". Den er midt i bildet til venstre. Finn bildene du vil laste opp og trykk åpne. Nå ser du stien til bildene du vil laste opp i skjermbildet. Hvis du vil laste bilder fra flere kataloger er det bare å trykke på ""velg bilder som skal lastes opp..."-knappen flere ganger å finne stien og trykke åpne. Du vil se at telleren øker (ved siden av knappen).

Når du har funnet alle bildene du vil laste opp trykk på knappen "legg inn bilder" nederst til venstre. Det tar litt tid før den begynner å jobbe men etterhvert så ser du at tellerne beveger seg. Når alle bildene er lastet inn kommer en melding som sier hvor mange bilder som ble lastet. Trykk ok skjermbildet lukkes. Når du har trykket ok vil det bli laget tomme poster og koblet bilder til. Dette kan ta litt tid hvis du har lastet opp mange bilder. Det vil komme en melding når det er gjort som sier:: "Max gjenstandid lastet + IDen); Noter denne IDen for denne kan du bruke til å sjekke at det faktisk ble laget tomme poster og bildene ble koblet til.

Det gjøres ved at du går tilbake til søkesiden for å søke opp de nye IDene(postene) som har blitt laget. Øverst i søkesiden finnes feltet Art_id. Dette er gjenstandsIDen i basen. IDen du har notert deg er den siste IDen som kom inn i basen og dermed må du trekke fra antall bilder du har lagt inn for å søke opp de siste postene. Typisk har du lastet opp tre bilder og max ID er 14, fyller du inn 12.. i art_id-feltet. Merk deg at det står to prikker etter tallet. Det betyr at du skal ha denne gjenstanden og alle etter ut i resultatet.

VED FEIL! Oppstår det feil under innlastingen skyldes dette som regel at det er en feil ved bildet som blir lastet. noter deg filnavnet til bildet og trykk ok på feilmeldingen. Filnavnet er nå det samme som den øverste linja der hvor du ser stiene til bildene. Fjern den linja og trykk "last bilder" igjen. Da vil programmet fortsette å laste. Sjekk om du får åpnet bildet ved å finne det på pc'en og dobbeltklikke på det. Vil det ikke åpne seg er det noe feil og du bør scanne bildet på nytt.